Ofte stilte spørsmål:

Vi har svart på noen vanlige spørsmål nedenfor:

Det er forskjellige måter du kan bestille våre kjøretøy på:

Via vår online bestillingsportal under "Bestill nå", kan du legge inn din reservasjon hele døgnet.

Reservasjonen må gjennomføres 14 dager før avreise. Dersom du ønsker å starte ferien raskere enn dette, ber vi deg om å ta direkte kontakt med aktuelt utleiested for å avklare mulighetene for dette.

Våre ansatte hos utleiestedet står klare for å vise deg utleiebilene. Vennligst avtal et besøk hos utleiestedet på forhånd. Vær oppmerksom på at i høysesong er store deler av vår bilpark utleid, og derfor ikke tilgjengelig for visning.

For kjøretøy med en total tillatt vekt på under 3500 kg (Active, Family, Exclusive Classic), er aldersgrensen 21 år, og føreren må ha førerkort klasse B og ha hatt førerkortet i minst ett år. For biler med en total tillatt vekt på mer enn 3500 kg (Exclusive Extra, First, Premium) er aldersgrensen 25 år, og føreren må ha førerkort klasse C1 og ha hatt førerkort i minst 3 år.

Du kan få ytterligere sjåfører registrert gratis på utleiestedet den dagen du henter kjøretøyet. Vær oppmerksom på at leietaker påtar seg ansvaret for tilleggssjåførene. 

Ja, avhengig av respektiv sesong, har vi en minimum leieperiode på 5 til 7 dager. Utleie for en periode som er kortere enn minimum leieperiode kan være mulig. Dette vil i så fall være avhengig av kapasitet og tilgjengelighet, og vi ber deg ta direkte kontakt med aktuelt utleiested for å avklare dette.

Turer til land i Europa er tillatt. Turer til land utenfor Europa må forhåndsgodkjennes av leiefirmaet. Turer til områder som er rammet av krise eller krig er forbudt.

Vi anbefaler deg en rolig og avslappet start på ferien. Vår overlevering foregår om ettermiddagen og tar ca en time med formaliteter og introduksjon til din leiebobil. Bruk denne dagen på å få en profesjonell introduksjon til kjøretøyet og planlegg litt ekstra tid for å finne deg til rette i bobilen. På forhånd anbefaler vi at du tenker over om du har noen spørsmål du ønsker svar på eller noe du trenger hjelp til å lære deg før du drar på ferie. For din og ditt reisefølge sin sikkerhet anbefaler vi at du bruker god avstand og tar det med ro i trafikken. Spesielt når du reiser med barn, må dette tas veldig alvorlig.

Overlevering og introduksjon til kjøretøyet finner sted på det respektive utleiestedet. Vi tilbyr ikke noen overlevering utenfor utleiestedene.

Vennligst spør på ditt respektive utleiested direkte. Enten kan du parkere bilen din direkte på utleiestedet i leieperioden, eller så kan de ansatte anbefale et egnet sted for deg å parkere.

Dagen du henter kjøretøyet mottar du en bobil som er vasket og rengjort innvendig og utvendig. Ved retur av kjøretøyet må bobilen være rengjort innvendig; rengjøring av utsiden gjøres av utleiestasjonen. Hvis den innvendige rengjøringen ikke er god nok og må gjøres helt eller delvis om igjen av utleiestedet, blir denne kostnaden fakturert deg. For tømming av avløpsvanntankene eller toalettet blir det belastet en engangskostnad på NOK 1.800,00. Vær oppmerksom på at de respektive kostnadene skal betales direkte til utleiestedet.

Husdyr kan bare tas med i samråd med utleiestedet og mot et gebyr. Vær oppmerksom på at kjøretøyet ved retur må ha samme grad av rensliget som ved retur uten kjæledyr. Hvis ikke kan det medføre ekstra rengjøringskostnader. Leietakeren er selv ansvarlig for sikker transport av kjæledyrene i tråd med forskriftene. Dette gjelder også i forhold til regler for innførsel og vaksinasjoner for land man besøker i ferien.

Våre bobiler som også er betegnet som campingvogner er selvgående enheter. De har en uavhengig motorisering og et karosseri utstyrt for å leve… Tilhengere som er designet som bobiler er tilhengere som ikke kan kjøre uavhengig av hverandre og derfor trenger en slepebil. Desverre leier vi ikke ut tilhengere. 

Via vårt menypunkt "utleiesteder" får du kontaktinformasjon, åpningstider, hente-/returtider, samt ytterligere informasjon om utleiestedene. Under dette menyelementet kan du også bruke vår stasjonsfinder til å finne nærmeste sted. 

Leie av bobil av en privatperson mot et gebyr er en kommersiell aktivitet og underlagt passende registrering. Leie av privatperson i denne forstand er ikke mulig. Når du leier en bobil må du sørge for at bildokumentene  inneholder den eksplisitte registreringen  som en "selvdrevet leiebil". Hvis du kjører et kjøretøy uten denne eksplisitte registreringsformen, vil du ikke ha noen forsikringsdekning.

I tilfelle en ulykke er du forpliktet til å fylle ut skjema for skaderapport som er oppgitt i kjøretøyet. Hvis det skulle oppstå brann, tyveri eller skade forårsaket ved et uhell eller annen skade, må både politiet og utleiestasjonen få beskjed. Utleiestasjonen må informeres i detalj om ulykkesforholdene. Krav til erstatning fra andre parter som er involvert i ulykken må ikke aksepteres.

Spørsmål om kjøretøyet

Svar på generelle spørsmål om bruk av bobil

Avhengig av hvilket kjøretøy du har bestilt, er gjennomsnittlig forbruk mellom 9-16 L / 100 km.

På hentingsdagen mottar du to 11 kg gassflasker; en hel sylinder og en halvfull sylinder. Begge fyllingene er inkludert i leieprisen og begge sylinderne kan returneres tomme. Du kan få gassflasker fylt på mange bensinstasjoner, caravanforhandlere og på de fleste campingplasser. Når du fyller en gassflaske vil i de fleste tilfeller din tomme sylinder bli byttet ut mot en ferdigfylt sylinder. Vi ber deg derfor sørge for - spesielt i utlandet - at du tar med deg tilbake sylindere med de samme tilkoblingene som de du mottok ved henting. 

Våre kjøretøy er utstyrt med en ferskvannstank på 100 -190 liter og en spillvannstank på 100 -150 liter. Mange bensinstasjoner og campingplasser gir deg muligheten til å fylle opp ferskvann og fjerne spillvannet. I de fleste tilfeller krever de et lite gebyr for påfylling av ferskvann og/eller fjerning av spillvann. 

Ja, hele leieflåten er utstyrt med ABS.

Du kan bare bruke 230 V når kjøretøyet er eksternt tilkoblet til 230 V, for eksempel på en campingplass. Respektive adapterkabler samt en kabeltrommel er inkludert i leieprisen. Under kjøring eller uten ekstern tilkobling, fungerer det elektroniske systemet med et ekstra 12 V batteri.

Spørsmål om betaling og endringer i bestillingen.

Her finner du svar på spørsmål om betaling og endring av bestilling i leie av bobiler.

Når leieperioden overlapper forskjellige sesonger, blir leiedagene nøyaktig beregnet i henhold til de respektive sesongene.

Senest på hentedagen skal et depositum på NOK 10.000,00 ha blitt betalt til og mottat av utleiestedet. Du kan enten betale på forhånd eller på hentedagen (ingen kontant betaling). Hvis depositumet skal betales med kredittkort, må leietaker og kredittkortinnehaver være identiske.

Utleiestedet vil ikke overlevere bilen før depositumet er betalt og mottatt til fulle. 

Inntil 30 dager før opprinnelig avtalt start av leie, kan du enkelte ganger velge et kjøretøy fra en annen gruppe - så fremt det er ledig kapasitet på de respektive gruppene, og forutsatt at det ikke reduserer den totale leieprisen. I slike tilfeller belastes et håndteringsgebyr på NOK 210,00 per endring i bestillingen. 

Ved avbestilling av en bindende bestilling vil følgende avbestillingsgebyr belastes:

  • til 61 dager før leiestart: 30 % av leieprisen.
  • mellom 60 og 31 dager før leiestart: 50 % av leieprisen.
  • mindre enn 30 dager før leiestart: 85 % av leieprisen.
  • på dagen for henting eller i tilfelle den ikke blir hentet: 95 % av leieprisen.